15 Mayıs 2013 Çarşamba

Sistema-TiK- , Sistem-Atik, Sis-Tematik, S-istem-atik !..

Toplum içinde yer aldığınız bazı konumlar vardır. O konuma gelinceye kadar geçen süreçte size neler olur. Süreç sizi neyler ? Bu süreç evlat olmaktan, anne-baba olmaya, bir iş yerinde personel olmaktan müdür olmaya farklı isimler ve şekillerde gerçekleşse de temelde size uygulanan şey aynıdır !
-
Sürü-n-gen !
-
Öyle olsa idi aklımız başımıza erdiğinden beri, yıllarca annelerimiz başta olmak üzere ve zaman zaman da babalarımızdan sürekli azarlamalar ve eleştiriler almazdık. Ortada aslında toplumsal ve sosyal bir baskı içinde bireyin sürüye uyarak yaşanılacak ortak sıkıntı ve acıları paylaşarak daha az yada hafif hissedeceği inancı vardır ! Çünki sürüye uymaz, toplum baskısını kabul etmezseniz sürü(bu toplum) sizi başka sıkıntı ve acılar yaşatmak üzere baskı uygular. En basiti yaş 25'i geçtiğinde "evde mi kaldın kız" fısıltıları. Yaş ilerledikçe fısıltı daha yüksek sesle ve 30'a gelmiş ise artık çığlıklar olarak duyarsınız "kız kurusuuuu" gibi
-
Sonra sürü eğer yine de bize uyup bizimle aynı sıkıntıları yaşamayıp aynı acıları yaşamıyorsan başlar seni iyice yalnızlaştırmaya. Evliler bekarlarla görüşmeyi azaltır veya keser. Artık evliler evliler ile görüşür. Hayatı kamplara ayırırlar. Zaten bekar evli bir arkadaşına gitse orada da bir baskıya maruz kalır "E sen ne zaman ?.."
-
Daha bir sürü detayı var da... Netice, sistem insanı bir şekilde ne kadar çok şeyin esiri edebilir ise insanı da o kadar çok sömürebileceğini bizden çoook çok önceleri keşfetmiştir. 45 numara bir erkek ayakkabısı 100 liradır, gider bakarsınız sizin ayakkabınızın tekinden ufak olan, toplam malzemesi daha az olan bebek-ufak çocuk ayakkabısı da 100 liradır !.. "E ama kem küm" ! Eee, sürü olarak bu sıkıntıları çekmeyi kabul ettiniz, şimdi biraz acıyacak ama hep birlikte bu acıları da atlatırsınız siz !
-
Sistem yıllarca bu sömürüyü sürdürecektir artık !.. Hatta gün gelir sürünün üyesi olmanız sebebi ile ortak acılar yaşayıp acınızın hafif geçeceğini düşündüğünüz günlerden birisinde sistem evladınızı askere ister. Müthiş gaz ile, övgülerle, düğünle, bayramla gönderirsiniz. Vatan toprakları korunacaktır. Allah kimsenin başına vermesin diye dualar edilir bu sürü tarafından da ! Oysa o kadar da çokturlar ki , onca dua, hani insan düşünmeden edemiyor bazen, tövbe tövbe !.. Evlat gider bayrakla gelir, evlatlar gider bayraklar gelir !.. ve üyesi olduğunuz sürü acınızı dindirir "öyle değil mi" !!! Esiri olduğunuz sistem canınızı da almayı bilmiştir, değil mi !.. Sonra sürüye derler ki bak o kadar acıttılar ki sizleri, biz şimdi bunları dindireceğiz !.. Oysa sürü bilmez ki gelecek olan sonraki acılar neler olacaktır. İşte böyle taaa ufacık bir yerden başlayan sürülük aslında bir milletin, bir ulusun nasıl sömürülerek, uyutularak güdüldüğünün ilk adımıdır. Bunu kendimize yapan da bizleriz ! Sen, ben, o, arkadaşın, kankan, kardeşin, annen-baban !..


__________   All rights reserved © by CiddiBiri __

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder