23 Aralık 2013 Pazartesi

Kültür diye diye kendinizi bu saçmalığı yaşamak zorunda bırakmanız neyin esareti ?!

Yabancılar böyle şeyleri görünce şaşırıp bir de iyi de düşünmüyorlar. Neden bunca erkek erkekle dans etmektedir mesela !? Acayip bir şey gibi geliyor onlara. Yani hani "İnsan" denen canlı türü de ait olduğu canlı sınıfındaki gibi kadın-erkek, dişi-erkek olmak üzere iki cinsiyete sahip. Fakat işte bu gibi etkinlikler olsun, ne bileyim yolda, sağda-solda, umuma açık her yerde olsun erkek erkeğe dans, yanaklardan öpmeler falan böyle ! Hani sanki bu rahatsızlık ne diye bizde "kültür" olmuş ki ? Diye sorabilen de yok mudur ! Ahan da işte sordum. Kızı öptürmüyorlar, öpemiyorsun, dans ta ettirmiyorlar, edemiyorsun. N'apcan bünye bi insan ile etkileşim istiyor. Sen ne kadar beynen zaptedecem desen de... Hormonlar fişekliyor ! Gidip adamı, erkek arkadaşını öpmek mi güzel oluyor peki ? Gidip erkek arkadaşlarınla dans etmek mi güzel oluyor ! Ondan sonra bu şekil bastırılmış yarısı eksik yaşam sürenler bir yere gidip de "insan" gibi yaşamış ve yaşamakta olan bir kadın gördüklerinde zannediyorlar ki bu kadın aranıyor, kaşınıyor vb. !!! O ise o insan sizin hiç yaşamamış olduğunuz gibi gayet normal bir şekilde insanlığını yaşamış ve yaşıyor. Şunca yaşımda çok olmasa da birkaç turistten Türkiye hikayelerini dinleme fırsatım oldu. Her şeye rağmen genellikle memnunlar. Fakat iki turist kızdan şu hikayeyi dinledim. Birisi bir gün anadoluda bir yerde turistik mekanda dükkan açmış vatandaşımızın pazarlık yapan bu kızı kşeye sıkıştırıp öpmeye çalışıp orasını-burasını ellemeye çalışmasını anlatırken halimi bir düşünün. Başka bir zamanda bir başka kızdan benzer ama İstanbul'da böyle bir hikaye dinledim. Bir başka yabancı kız da 2 kız arkadaş sahilde teknede balık yapanlardan balık almaya gider... Türkiye'de Türk Lirası'na çevirttikleri ve harcayıp para üstü aldıkları paraları vardır. Ne ise, 2 arkadaş 2 balık-ekmek ister ve parayı uzatırlar. Parayı beğenmeyen balıkçı (misafir perver, hoşgörülü, müslüman Türk vatandaşım) parayı lime lime yırtar ve bir şeyler söylenerek denize fırlatır ! Kızlar korkar. Öyle ya Türk lirası ! Acaba para sahte diye mi yırtılmıştır, acaba şimdi başlarına bir iş mi gelecektir. O anın korkusu ile zaten durmadan basıp giderler. Fakat o parayı onlara veren de aynı gün bir başka yerde yemek yedikleri esnaf. Para üstü olarak vermiştir !

Kendisini dev aynasında görmek herhalde bizimkisi. Dininin adı bu diye kendisini diğer dine mensuplardan direk hiçbir çaba göstermeksizin iyi, doğru ve "insan" sanmak ! Bir laftır sürer amma çoktaaan içi boşalmış olduğu ortada olan "Türk misafirperverdir, hoşgörülüdür, yardım severdir" saçmalığı ! Bu memlekete gelen kaç turist kadını öldürdük haberiniz var mı ? Hatta tecavüz edip öldürüyoruz ! Erkek erkeğe dans edip edip !.. Elbette sebebi sadece bu değil ama kendi yalanlarımıza kendimizin bile inanmadığına eminim.

Bakın bakalım halk oyunlarımıza lütfen. Erkekler tek başlarına mı oynarlar ? Egesinden, Anadolusuna, Karadenizinden köklerinizin geldiği Kafkaslar'a bakın bakalım ! Kültür ise, Türklük ise ne diye unuttunuz bunları peki ?
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder