23 Ekim 2016 Pazar

Kaç para ? Her şeyin bir fiyatı vardır !..

Ne güzel lan !.. Paran var ise, işte laf çevirmeyi de biliyorsan sapıklığın adı "şehvet kurbanıyım" :)

Bak sen şu işe yahu bir de "kurban" olmuş zavallı !.. E bu savunmayı bütün pedofili vs. sapıkları da emsal olarak kullansın madem ? Onlar da herhalde barsak enfeksiyonu kurbanı değiller. Bir zamanlar da bir başkası "Benim libidom yüksek" diyordu. Yani sapık değilsen öyle "Vay seni gidi alllçak libidolu pislik" gibi aşağılayıcı bir şekilde bile bakabilir hani :)


Benim anladığım kadarı ile şunca yıllık yaşamımdan böyleleri insan sevemediğinden böyledir. Elde edene kadar seviyormuş rolünü iyi yaparlar. Hatta işte ne biliyim sıradaki avları köpek mi seviyor, anında köpek sever oluverirler. Kedi mi seviyor, sevme rolünü iyi yaparlar. Onlar için olay bir nevi entrika yolu ile karşısındaki insanın et parçası olarak elde edilmesidir. Toplumsal ve inanç yönünden hiçbir kural böyleleri için bir çerçeve oluşturamaz. Onlar zaten gayet açık gördüğünüz üzere bütün resmi, dini yada toplumsal kuralları sadece işlerine geldiğinde avlarını tuzağa düşürmek için kullanırlar. En basitinden iş-kariyer mesela en önemli kullandıkları unsurlardır. Hatta takım elbise veya bunun gibi üniforma vs. dahi bu amaçları için kullanıdıkları birer araçlarıdır.
Kişisel gelişim, eğitim sürecinde insanın geliştirlme çabası ve süreci, kişinin kendini eğitmesi şöyle bir olay değildir... "Ben şunu bunu okudum, şu diplomayı(ları) aldım, bak böyle eğitimliyim" ama bunun yanı sıra da "Hukuki, toplumsal ve inanç bakımından hiçbir kuralı iplemem ! Bireye, insana saygı duymam, işime geldiği gibi insanı kullanır, harcarım !" ... "E ne var canım bunda, işime geldiğinde de çokca duyduğum ve bildiğim gibi ya böyle laflar ederim ya işte tövbe ederim falan hooop bitti-gitti". Düşünsenize sizin yada evladınızın hayatını karartan birisi bir kurallar çerçevesinde "tövbe" ediyor ve sizin de inancınız gereği sizden çok öte bir makam tarafından kabul edilme ihtimalı de var ! Yani bitti olay. Sonraki sabah falan aynı kişi ile yüzyüze geliyorsunuz böyle bir yaşam devam ediyor ;) Böyle bir hukuk sistemi gelse kime güzel olurdu ?! Değişik olan sadece kıyafetler. İçine giren sapıklar hep aynı ! "Ye kürküm ye" demiş, sen o kadar sığında kalmışsın ki eşeğe ters bindi diye gülüp geçmişsin. Normal bir insanın şükredeceği şey öyle gösterildiği gibi bir deri-bir kemik Afrikalı çocuğun fotoğrafına bakıp "Ohh halime 1000 şükür", bir evsiz, bir mağdur, bir zavallı, bir garibana bakıp da "Halime şükür" olmamalıdır. Tam aksine şükür etmeyi bildiğine göre inandığı o temelleri düşünüp bu haldeki insanları görünce kendisinden utanması gerekir. Umursamadığı, görmezden geldiği, bencilliği ve göstermelik inancı sebepleri ile !.. Tabi, insan öyle bir mahluktur ki muhtaç olanın muhtaciyetini asla tamamıyle gidermek de istemez. Yoksa nasıl kullansın biri ötekini ? Zannetmektedir ki mecbur kalmasa, olmasa benim için ne sebeple herhangi bir yararlı şey yapsın !? O ise iyilik kısa vadede bencileyin, kişisel geri dönüşü olmaması gereken bir harekettir. Fakat zamane insanları öyle şaşmışlar ki anlık kişisel çıkarları gerektirdiğinde bir başkasına iyilik adı altında apaçık insanlık zararına, suç olacak şeyler bile yapabilir olmuşlardır. Bu suç her alanda suç olarak apaçık belirtilmiş olsa da o an için o ikili arasında yararlı bir çıkar ilişkisi olduğunda rezillikler bile "iyilik" adıyla anılır. Örneğin bir mesaj döner sosyal medyada Müslüman iş adamı Çin'e korsan ürün yaptırır, orada yemek yerken yemeğin helal olup olmadığını sorgular ! Yaa...

Sonra hangisi olur ise olsun. Dini inanç çoktandır şöyle bir şey olma halinde değildir artık...
Hani örnek olarak dinimizi verelim, Hz.Muhammed(S.A.V.)'e Allah Kuran'ı indirirken, tamamlandığında falan müslüman olan insanlar bu dini henüz öğrenmekte olduklarından bilmediği konularda hatalar yapmışlardır doğal olarak. Hatta belki birkaç nesil sonrasında dahi okuyamamak gibi sebeplerle müslümanlığı bilmiş-tanımış ve kabul etmiş ama detayları ile öğrenememiş insanlar bilemedikleri konularda hatalar yapmış olabilirler. Öğrendiklerinde tövbe ederler ki gayet mantıklı bu durum. Fakat gelmişsin 1.000 küsür sene geçmiş. Artık Kuran'a ulaşamamak gibi bir imkansızlık kalmamış. Hatta o kadar ki her dilde çevirileri yapılmış. Nesiller boyu müslüman toplumlarda artık okunarak, yaşanarak kültürlerinin temeli haline gelmiş. Böyle bir durumda şimdi bir müslüman kişi Kuran okumadı ise dahi, ailesinden, yaşadığı toplumdan hemen hemen bütün günahları öğrenebilir. İşte halen bu koşullar içinde dönüp-dönüp aynı günahları işlemek ve sonrasında "tövbe etmek" herhalde ancak kişinin kendisini kandırmasıdır. Başka bir şey olabileceğini zannetmem. Bir de çok iyi muhasebeciler var. İşte günahları yapar yapar ve koşar camiiye. Çok görmüşsünüzdür 60 yaşına kadar her haltı yer, bir bakarsın ki 60'larında falan takmış takkeyi camii kapılarından ayrılmaz. Hani zannedersin ki Kuran, Peygamber bu herif 60'ına geldiğinde gelmiş Dünya'ya, İnsanlığa !.. Hepinizin ömrünüzün 40 senesi boyunca işlediğiniz günahlar nerede ?! İşte bu günahlarınız sebebi ile nice ziyan hayatlardan oluşmuş kirlettiğiniz bir toplum bırakıyorsunuz !..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder