8 Ocak 2015 Perşembe

Ben de geldim, gidene kadar ne bulursam yiyim.

Sen istediğin kadar uzay teknolojisi yap. Bilmem rönesansından tut da taa kuyruklu yıldıza araç indir... kim bunlar ?! Bana ne elin rönesansacam der iken kendini şaşırmışından, kuyruklu yıldıza da Ay'a indirdiği yalan olduğu iddia edildiği gibi araç indirenden !..

E peki bizden pay biçin. Sanatçının bile bizim gibi olanını seviyoruz. Bizi biraz yukarı çekmeye çalışanını, aydınlatıcı olanını değil. Yıllardır İppnahim Cartlıpes diye bir ameleyi büyük kitleler olarak sevmedi mi bu millet. Bir diğeri Firdun Taykor değil mi idi, ötekisi Korhan Kimcebay akil olmadı mı !.. Bunlar ile 2 nesil büyüdü.  Öte yandan Fazıl Say, İdil Biret, Lara Ömeroğlu kimdir ve nedir ki bunlar. Sanatçı mı yani bunlar mesela. İş gösterişe geldi miydi küresel her markayı bil, paranı dök, havanı at amma iş sanata, bilime, felsefeye geldi mi yok "şu müzik türü bizim kültürümüze ait değil", "şu enstrüman bizim kültürümüzde yok", "şu felsefeci bilmem ne", "şu bilim adamı şöyle-böyle" de ! Var mı daha yavşağı "insan"dan ?

Niye ? işte bilimde, sanatta, felsefede, insan olmak adına her alanda istediğin kadar en iyisini yapan ol. Bunu halk içine sindirmiyor ise işte böyle 100'lerce, 1000'lerce yıllık çarpıtılarak ona öğretildiği tarihin intikamını alma hayali ile yanar-tutuşur. Şimdiki zamanın oyunu da "Ülke kurmacılık" ! Yıllarca yaşadıkları ülkeleri bölüp bölüp ülkecikler kuranların en büyük destekçileri oluyor bu intikam dolu azınlıklar. Bir insanı bilgi ile, bilgelik ile, iyi ruh ile donatmak çoook uzun ve zorlu bir iştir. O ise bir insanı bir ölüm canavarına çevirmek hem çok kısa süreli hem de diğerine oranla çok çok daha ucuz bir iştir. İcabında ver 13-15 yaşında çocuğa silahı bak nasıl katliam yapar. Fakat 20 yaşındaki gençleri, öğrencileri falan anne-babaları olarak bile adamdan saymayız pek, değil mi !.. 12-13 yıldır eğitim almaktadır ama nafile. Öte yandan 13 yaşında katliam makinası. Hangisi kolay ve ucuz ? Peki sen ucuz insan mı olmak istiyorsun ? Okuma-okutma, öğrenme-öğretme, dinleme, düşünme-düşünenlere düşman ol ! Örneğin görüyorsunuz meşhur terör grubuna USA'dan Avrupa'dan katılanlar olduğunu. Yıllardan beridir benzeri çok iyi bildiğimiz bir başka terör grubunda yaşanırdı. Şimdi bilim ve teknoloji ilerledi de bize kazandırdığı bir arabayı götürmek için nelerimizi satıyoruz hiç düşünüyor musunuz ? O benzin için ülkeler ne kanlı politikalar izliyor bilmiyor olamazsınız. Hatta USA bir ara bize Irak petrolünü Kürt bölgesinden gayri resmi alıyoruz diye hiç hoşlanmamıştı ! Kimden alıyorduk ? Yıllarca bizi öldürenlerden ! Belki de o benzin ile huzur içinde bir yerlere gidenlerin kimilerinin kardeşini, evladını katletmiş olanlardan ! "Yok ama benim sülalede çok şükür teröre kurban vermedik, o yüzden ben bu petrolü alıp arabam ile sefa sürer iken beni aynı kefeye koymayın" :o Nasıl ? Gördün mü canını, kanını, kardeşini, ileride evladına yada torununa sıkılacak kurşunları alabilsinler diye nasıl da satıyorsun ! Hatta vatanını nasıl da sattırıyorsun ?! İnsanlık ilerliyor mu yani şimdi ?! Bir Amerika'lı paralı askerleri bilmem nerede kendi keyfi-refahı için ölüyor ve insanlar öldürüyor diye gözlerini bile çevirmeyip bilmem instagram'da lüks yaşantı fotoları, selfie vb. fotoları paylaşırken neden o kanı bozuk, katil, vatan haini, insanlık haini kişilerin fotoğraflarını beğenip, izleyip hatta paylaşıyoruz ?! O-hohoho biz çok okuduk ve aydınladık işte böyle. Sistem bize güzel bir kariyer imkanı verdi. Paralandık, elimizi direk kana bulamadan böyle uzaktan uzaktan...

Aynada melek görüyorum diyorum da inanmıyorsunuz bana siz işte !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder