6 Ağustos 2017 Pazar

Bir ağacın ettiğini edemez ama ağaç düşmanlığında bayrak yarışında 1 numara

Aslında oturup bir gün seyir etseler, o kadar açıkca görebilirler ki ağacın etkisini. 

Mesela tarlanın ortasında tek başına duran 1 adet ağaç sabahtan akşama kadar çevresi boyunca Güneş'ten faydalanıp oksijen üretirken bir de meyva da verebilmek gibi bir yeteneğe sahip. Fotosentez yaparak da karbondioksiti oksijene çeviriyor !.. Dolayısı ile çokca gördüğümüz insanların bir çoğundan çok ama çok daha fazla Dünya'ya ve insanlığa faydası vardır 1 tek ağacın. Tabi 3 çocuk üretin en az siz yine de. 3 tane sistem esiri, onlar esir olmadan evvel de büyüme süreçlerinde sizi sistemin kölesi etsinler tabi. Böylece en azından 2 nesillik insan ömürlerini sistem için kurban edin ! Bu yaşam süreçlerinde de tabi yaşam için barınak vs. derken daha nice ağaç katliamı da yapılır. Yakındır hayatta iken, ölmeden yer altına sığınıp ölmüş gibi yer altı tünelleri ve deliklerinde yaşamak zorunda kalması insanlığın. Benim tahminim torunlarımız böyle bir durumla karşı karşıya kalabilirler.

Ağaç konusuna dönelim. Çevreye ve haliyle bize faydaları bu kadar mı peki ? 
Hayır, o ağaç yine gün boyu Güneş olduğu sürece çevresi kadar alanı gölge yaparak yerin ısınmasına da engel oluyor !.. Ben bunu yaşayarak da görüyorum. 3 katlı evin 1'inci katına bahçedeki ağaçlar sabah 10'a kadar gölge yapıyorlar. Buna karşın 3'üncü kat ise sabah 06'dan başlayarak Güneş ışınları ile ısınmaya başlıyor. Sadece doğu yönünden 4 saat fazladan kızdırılan bir dairenin bir de batı yönünden 3-4 saat fazladan kızdırıldığını düşünün ! Haliyle 3'üncü katta klima bile fayda etmezken, 1'inci katta klimasızken bile daha serin. 

Peki bu zeki olduğunu iddia eden canlı türü ne diyor ? 
"E teknoloji ilerledi, paramız oldu kat kat evler diktik, arabalarımız var zarıl zurul fosil yakarız... N'olcak canım klima alırız tamam" ! 

Hepsi için ekstra ve sürekli bedeli artan şekilde para ödeyerek hem sisteme gittikçe daha bağımlı köleler olunuyor ve hem de buna karşın huzur-konfor-sağlık vs. gibi şeyler her geçen gün daha da kaybediliyor !!! Akıla bak, düşünebilen canlının yaptığına bak, zekaya bak Bizim kadar "İyi" düşünemediğini iddia ettiğimiz tüm canlıların hiçbirisi bu denli saçmalık içinde yaşamlarını çar-çur etmiyorlar.

Günümüzde bir ağacın verdiği yararı vermeyen ama ağaç düşmanlığında bayrak yarışında 1 numara olan nice insan mevcut. Bunlar direk eline testereyi, baltayı alıp ağaç kesenveya ateşi alıp orman yakanlar değil. Bunlar betonlaşmayı dolaylı yollardan destekleyen herkes. Bunlar acayip bir biçimde üretmeden para döngüsü ile ellerine para geçirmeyi bilen kimi kurnazların daha çok ve daha lüks arabalar alıp fosil yakıt tüketimini sadece Dünya'yı kirletmekle geçirdikleri bir yaşam sürecinde pislikten başka bir şey üretmeyenler !.. 

Bence bir bina inşaatı  ruhsatı verilirken metrekaresine göre bir kanun olmalı ve metrekare başına 1 adet gösterilen bir bölgeye ağaç dikilmesi kanunu olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder