4 Ekim 2017 Çarşamba

Sosyal gruplar ile sapıtarak sosyalleşen tür !.. Haybunlar cehennemi 5 goyyim de yerleri eş !..

Hayatta bazı yerlerde öyle garip kurallara rastlarız ki zaman zaman... Bu kurallar sanki "Ben-biz yapamıyoruz öyle ise sen de YAPMA" kuralları gibidir ! Bunu bir tek fotoğraf konusu için demiyorum. Yaşanılan toplumun yazılı olmayan kurallarından tutun da devletlerin resmi kanunlarında bile böyle garip kurallar bulabilirsiniz. Sonra da denir ve de kabul edilir ki "İnsan sosyal bir varlıktır" !.. O ise ne denilir mesela "Tamam sosyalim amma özelime geldi mi asosyalim, toplumla paylaşmam" , özgürlüğün ve insan haklarının daha iyi uygulandığı söylenen medeni toplumlarda da bu cümle daha bir görüntüde kabul görürmüş gibidir. Bu da bir nevi bireyin "Sosyalliğin zaman ve derecesini ben kendim belirlerim" demesine benzer. Hatta bunu ben şunu demesine bile getiriyorum, "Sosyal falan değilim, ancak istediğimi alacak kadar-alana kadar sosyalleşirim, gerisine karışamazsın ve seni ilgilendirmez" 
 
Yani ? Fotoğraf yarışmaları gibi ortamlarda sosyal faaliyetlere girince alacağını almak için onların saçma kurallarına uyarsın, alamayınca da bana ne o grupların kendi uydurduğu sosyal kurallardan diyebiliyoruz. Bu birçok alanda önümüze çıkar. Hatta bir fıtıkbol takımınının taraftar grubu içerisinde de böyle durumlar ve benzer kurallar vardır. Çoğunluğun ve hatta ülke sosyal yapısının resmi kanununda bile işte %99'u müslüman olma sebebiyle de bu grubun yaptığı birçok şey kabul görülmez amma grup kendi sosyal kanunlarına göre bambaşkalaşır. Küfür etmek de mesela grubun en olağan ve hatta olmazsa olmaz yazılı olmayan kanunlarından birisidir. Ayarı kaçmış derecede abartı ile fanatiği olduğuna sözde sevgi beslemek.

Bu gruplaşmaların bir türü de hemşehricilik, topraaam ayaklarında olur. Zaten bunun haricinde coğrafyalara göre de sosyal yapının az veya çok fazla değişen yazısız/yazılı kuralları vardır. Bir örnek de bu konuda vereyim. "Beşik kertmesi" ! Bu olayda ebeveynler gerek maddi ve gerekse de farklı çıkarlar için evlatlarının "birey, şahıs, insan, karakter, ruh" yapılarını yokmuş gibi görür-kabul ederler ve bu 2 insanın ileride nasıl insanlar olup ne gibi hayaller, umutlar vs. taşıyacaklarını umursamazlar. Hatta ebeveynler için bu 2 canlının 1 tek önemli özelliği vardır ve bu da fiş ile priz ile benzer olan durumlarıdır. O ona takılır, o ona uyar, o ona göredir işte bundan ötesi de gereksiz detaydır. Örnek işte...


Son olarak "görsel sanatlar" topyekün bizim toplumda yasak olması lazım sanırım. . .

1 yorum:

  1. https://www.evrensel.net/haber/333636/portekizli-cocuklar-turkiye-dahil-47-ulkeye-dava-aciyor
    -
    Portekiz'li çocuklar aralarında Türkiye dahil 47 ülkeye iklim değişikliği konusunda alınması gereken önlemleri almadıkları için dava açıyor.

    YanıtlaSil