3 Ekim 2017 Salı

Doğal düşmanlarımızdan en tehlikelisi "İnsan"

"98 99 yıllar da şunu derlerdi öğretmenler 'Teknoloji mümkün olan en küçük ebatlarına indi artık büyüyecek küçük kalabilen herşey daha pahalı olacak' " bunu dediler ise o hoo o zamanlar CPU'lar tek çekirdekti, şimdi aynı ebatlardaki CPU zarına 6-8 çekirdek + 12mb. cache bellek vs. sığıyor. mimari de 2000'de 0.13 mikron iken şimdi 0.14 nanometre, 100 katı mı ne ufaldı. Evet, 100 nanometre = 0.1 mikron ediyormuş ! Dur bak, 0.14 nanometre şu an son çıkan CPU'lar yani oha falan oldum yani 1000 katından da daha fazla ufalmış cPU mimarisi.



Daha da uflacak da işte var da henüz yaygınlaşmadı nanbotlar ile insanlar tedavi edilecek falan daha. Daha ileride fotoğraf çekmek de safkan bir hobi olacak böyle makinalar ile eminim. Çünki bu tip makinalar tümden böyle nostalji-klasik falan olacak. Biyonik göz/gözlük gibi şeyler ile yazılım yetenekleriyle vs. makinalar senin deklanşöre basman bile gerekmeden 7/24 her şeyi 1000K çözünürlükte kayıt edecek de... Şahsına özel yapay zekan seni o kadar iyi tanıyacak ki, bunca kayıtlı veri arasından senin kişiliğine göre olanları ayıracak, sana en sonunda bir ufak eleme sunumu yapacak.Hani günümüzde 4K video falan 4K Ultra HD TV'ler falan var.


Bu kadar veri nerede saklanacak ? Bu bulut depolama servisleri var ya... İleride işte bunlara da direk beynimizden hiç kesintisiz bağlı olacağız. Özel hayat olmayacak ! İnsan(lar) 1 bireyinden milyarına 1 organizmayı oluşturan hücrelermiş gibi yaşayacaklar. Bir nevi bilgiye erişim yolu ile bilgeliğe erişilecek ve bu nedenle de gelecek olan geleceği isteyerek kabul edeceğiz. 

Şöyle bir düşünün bakalım. Özel hayat diye tutturup da direttiğimiz şey ile istediğimiz aslında nelerdir ? N'aparsın özel hayatta da kimse görmesin, izlemesin ve bilmesin özel hayatımı istersin ? ! Fakat çoook ama çok ilginçtir ki bu "insan" eğer iyi bir şey yapar ise de "Amanın ! Çok iyi bir şey yaptım ben herkes bana baksın, beni görsün, beni bilsin, beni dinlesin" derdiyle feci çırpınır ! Değil mi ? Demek ki bu "özel hayat" denen şeyde bir yavşaklık var yani ;)

İnsan birey olarak kendisi seçtiği veya tanımadan genellediği bazı farklı insanlardan üstün görmek, üst konumda olmak vb. gibi günümüzdeki rezillikleri bir "Çalıştım ve başardım, hak ettim" biçiminde algılamayacak. Günümüz insanının yaptığı en geri ve cahilce ırkçılıklarından birisidir bu aslında amma henüz benim bildiğim hiçbir Dünya ülkesi bunu bu şekilde görmez-göstermez-açıklamaz. Çünki mevcut sistem tavşan beyinli insanın önünde havucu koşturarak peşinden koşmasını, sistemin istediği hedeflere varmasını ve varanın vardığı yere göre 1-3-5-100 havuç ile ödüllenmesi temelindedir. Mevcut sistemlerde sistemin kurallarına itaat edeni yükseltme-yüceltme gibi bir işlevi de yoktur. Tam aksine mevcut sistemler sistemin kurallarına itaat edenleri sınırlı bölgeler-dereceler içerisinde yükseltirken sistem kurallarına uymayanlar yüceltilir ! Bakınız devrimciler, çok ilginç gelebilir ama yasadışı her türlü kötüler !.. Dahiler, ki onların yükselme ve yücelmeleri de diğer maddi yükselenlere göre çok farklıdır. 

Günümüzde insanlar mevcut sistem (Aslında bence 1 tek sistem var ama işte ufak farklılıklar ile sanki birkaç sistem varmış gibi de görülüyor.) in öğrettiğinden farklı bir yaşam biçimi olabileceğini hayal etmekten bile korkuyorlar. İnsanların çoğu o kadar boş ki ! Yani o kadar cahiller ki, sistemin onları soktukları kalıplar-sınıflar-yerler-görevlerin onları koruduğunu hatta  hatta akıl sağlıklarını ve yaşam süreçlerini koruduğunu bile düşünüp sisteme güveniyorlar. 

Peki ne bu sisitem dediğim ? Aslında gördüğünüz herşey, bütünü. Bunda aile, okul-eğitim, iş-gelir, hukuk-kanun, ahlak-kültür vs. vb. hepsi var. 

"Sen de işte şu gördüğün kalem pilsin" diyeyim de tam olsun ha :)


Mesela ben müslümanım. Allah tektir ve ondan başka ilah yoktur. Hz. Muhammed (S.A.V.) Allah'ın peygamberidir. Diğer peygamberleri, melekleri ve kitaplarını kabul ederim. Fakat bazı uç örnekler vereceğim şimdi... Örnek bir haberde imam öz kardeşi ile ensest ilişki yaşıyor ve hamilelik durumu vs. oluyordu. Buna karşın da bir "ateist" ömrü boyunca bunun yakınından geçmeyecek çok düzgün bir hayat sürüyor olabilir, sürmüş olabilir. Günümüzde de olduğu gibi evvelce çok daha güçlü bir kılıf olan inancın görselleştirilmesi insan neslinin en tehlikeli belalarından birisi olmuş. Biliyorsunuz Avrupa'lı nice bilim adamı özellikle kilise tarafından hayatları zulüme çevrilimiş veya öldürülmüştür. Ne ise ki zor da olsa anlamışlar, insanların dini inançlarının onların kimliğini göstermediğini !.. Hatta bunun çoğu zaman iyi olmayan birşeylerin maskesi olarak kullanıldığını !.. Verdiğim örnek gibi değişik epeyce bulunabilir. Bir dini inanış biçimini gösteriş malzemesi olarak kullananların hiç şüphesiz bir aldatma-gizleme derdi olduğu ortadadır. Buna karşın benim gördüğüm ve biraz da tahmin ettiğim kadarı ile mesela ateist bu sebeple çoğu dini inançlıdan daha dürüst ! Çünki ennn ama en azından ateist kediyi tekmelemediğinde, köpeğe tecavüz etmediğinde, öz kardeşini namus vb. diye katletmediğinde, yıllarca dövdüğü karısı neden ondan ayrılıyormuş diye öldürmediğinde, geneleve vs. gidip gidip tövbe edip veya işte camii'ye gidip günah çıkartmadığında !.. 60 sene her türlü pisliği yapıp da ulen geberip gidecez zaten kuşum da uçmuyor diye korkusundan dinini ve Allah'ını anımsamadığında... Rüşvet almadığında, haramı pek zevkli bulmadığında herhangi bir inanandan çok daha temiz-dürüst-namuslu ve de karakterli bir insandır. 

Evvelce belki 2-3 yazımda sözünü ettiğim bir sistem var. İnsanı tüm canlılardan farklı kılan özelliklerinden en önemlisi bence yazma-konuşma. Yazma daha önemli bunlar içinde de. Çünki mesela bir buğday neslinin yok olmaması için tohum verir. O tohumda bazı temel bilgiler vardır bir nevi öz kopyasıdır ve kopya uygun ortamı bulunca önceki nesli mümkün olan en iyi biçimde tekrarlamak üzere kodlanmıştır. İnsanın konuşma-yazma becerisi işte burada onu öne çıkartmıştır. İlk UGH'cada taşa çiviyle kakan adam henüz beşikteki çocuklarına kakarak yazar(Yok çocuklarına kakmıyor, çocukları için tablete kakıyor manyamayın 2 dakka), "Ugh ki ne ugh, hep ugh tek hug" yani Türkçe meali "Dün dere kenarına gittim her zamanki gibi sıçacaktım, e her yerede sıçmışım az ötede mayınsız bir yere gidem dedim gıçıma oradaki bir otu sürüp sildim de bütün gün götüm yana yana kaşındı ! O otun adı ISIRGAN imiş, rengi şöyle, şekli böyle" ! Çocuk büyüdü, geldi 12 yaşına UGH'çayı öğrendi. Taş tabletten okudu. Gitti baktı harbiden de babası yıllarca o dere kenarında mayın döşenmemiş yer bırakmamış. Tebrik etti ! Yok o değil, işte Allah bir kitap yolladı 1400 sene evvel, bugün okuyorsun sana diyor ki mesela "çalma, zina yapma, hak yeme, iftira atma, dedikodu yapma". Okuyorsun veya okuma ! Okumana gerek yok ki %99'unun müslüman olduğu veya %1'inin de ateist olmadığı(muhakkak) bir toplumda Kuran okumadan da dinin en temel ve büyük günahlarını çevresinden öğrenir bir insan eğer gerizekalı değil ise. Fakat ne yapar ? Çevre, topluluk, sosyal yapı öyle sapıtmıştır ki !.. Yerine göre aşağılanmamak, hor görülmemek için, yabancılaştırılmamak için falan bu topluluğa uyum sağlar-uyar. Yani sapar, yani sapıtır ! Kılıf aramasına bile gerek yoktur çevresi ona bir sürü kılıfı bedave verir. "Yav şu fahişe ile zina yaptım amma e napacaz herkes yapıyor !" , "Ya rüşveti aldık amma e almayan mı var?", "Şunu çaldık amma arkadaş bunlar da vatandaştan çalmıyor mu sanki, hepsi vergi kaçırıyor bu şirketlerin" gibi gibi !.. N'ooldu sana cicim şimdi, ha ? UGH'çayı öğrenen 20.000 yıllık "Aman Ne an dart el ki O" dediğin kıllı goril bozması senden daha akıllı çıktı !.. Ütelik O babasının yazdığını okudu da öğrendi. Sen Allah dediğin ve sözde hiç şüphesiz inanman gerekenin sana söylediklerinden hiçbir şey öğrenmedin ! Acaba zannediyor musun ki "Aga boşversene TÖVBE kaısı her zaman açık, ederiz 60,65'lere geldi mi yaş" entrikanı Allah da bu niyetini bilmeyecek ve kabul edecek ?! ;) Zaten Allah neden "Ne an dar el" e kitap ve peygamber yollamamış ? Bakmış bunlar böyle sapıtacak kadar çok şey öğrenmemiş, saftirik insan aşamasındalar. Birbirlerini bile dinliyorlar diye. Ne zaman ki insanların gelmiş geçmiş en HOMO SAPiEN - isme de bak hani "ibne sapıyon işte" der gibi değil mi ? Homo sapıyon !.. gelmiş, haa demiş sanki Allah, bu insanın mayası sonunda ortaya çıktı şimdi ben buna bi ayar çekeyim.

Ha bu Avrupalının zamanında bilim adamlarına ettikleri zulümler konusu var ya...
Bizde de örneğin Piri Reis'in idamını okuyun. 
Her ne ise, bu konuların vıdı vıdısı bitmez. Taraf tutanlar her zaman olduğu gibi her ince detayı cımbız ile alır tarafına kullanır. Neticede olan laf uzar, sonuç değişmez. 





1 yorum:

  1. Şu anki sistemde insanın ömrü 30 sene diye ölçüyorum ben. 0-20 eğitim, minimum 0-25 ortalama. +25 yıl fiziksel ve zihinsel verimli işlevsel süreç sistemin bizi sömürdüğü-pil gibi kullandığı süreç. 50 yaş oldu mu, 60'ında emekli, sistem için bittin, kendin için de bittin ya gerçi :)

    İşte bu 0-25 senemiz eğitim sürecinde heba olmayacak. Bence insan iş ve üretim böyle berbat bir sistemle önümüze konmasa 10 yaşında bile isteyerek ve keyif ile birşeyler üretebilir. Zaten üretiyor da ! Hatta 5-6 yaşlarında üretime başlıyor insan beyni. Benim ufaklık işte resim çiziyor, heykel yapıyor falan ki buna verilmiş olan bilgi + gördüğü Dünya çoook ama çok dar henüz. Düşün ki öyle bir çip uyurken falan blinçaltından, uyanıkken film misali işte yapay zekanın çocuğa özel kendini adapte ederek birebir-bireye özel vereceği bilgiler ile... Böyle işte gidecek de Andımız, yok milletim, yok yunan gavuru, yok moskof gavuru diye ne bizimki ne de onlarınkine öğretilmeyecek. Pislik öğretilmeyecek yani düşünsene ne kadar geçmiş aptal insanların pisliklerini öğrenmekle doldurulmuşuz biz ? Bir de bunları öğrenip, gölgemizden korkup ha bire silah alıp, ha bire "insan nasıl öldürülür" diye de gençlerimizi eğitmişiz ! :) Geçen zamana, harcanan beyinlere, iş gücüne, paraya bak bir tüm dünya insanları olarak ?

    YanıtlaSil