8 Ocak 2013 Salı

Gün geçtikçe artan robot sistemler...

Gün geçtikçe artan robot sistemler ve bu sebeple işsiz kalan insanlar hakkında...

Şimdilik böyle ama insanlık yapay insan(fiziksel) ve yapay zeka(duygusal) yapmak için durmadan çalışacaktır. Bir gün sanatçı yapay insanlar da olacaktır eminim. Bence insanın asli görevlerinden birisi budur. Zaten bilim bir anlamda önüne sunulmuş, bilgisine verilmiş mevcut tüm yaratılmış olanları inceleyip-öğrenip kendisi "yaratan" olma amacındadır. Günü geldiğinde ölmek ve öldürmek anlamsız da olacaktır. Bazı uçuk bilimkurgulardaki gibi "ışık", "enerji", "bilgi" ne derseniz deyin, ondan ibaret olunacaktır. Bu durumda da bedenin şekli, yaşamın sürdürüleceği mekanın önemi kalmayacaktır. Bizler şu anda emeklemenin de gerisi bir safhadayız ! Bunlar belki kırıntı sayılabilecek ama bir yandan kimilerini ürküten ama çok ileride çok büyük bir değişimin parçalarından birisi.

Ben öyle inanıyorum ki bugüne kadar 1 insan hayal ettiği bir veya birçok şeyi belki milyarlarca kez yapabilmiştir. Sadece bu bile benim inandığım şey için sapasağlam milyar delildir. Nedir ? 1 tek insan dahi bugün "imkansız" ve/veya "asla" denilen şeyi hayal ediyor ise o şey olacaktır.

Yakın gelecekte sizi bir robotik bünyeye koyabilirler, ileride tamamen organik, doğal bir klon'a taşıyabilirler. Hatta bir gün gelecek ve insanların çoğu gönüllü olarak mevcut organik fiziksel kapasitesinden çok yüksek kendi üretimi bünyelere taşınacaklardır. Bu ilerilik akli, mantıki, duygusal yönden de olacaktır. Şöyle ki, düşünün geçmişte kötü bir öğrenci idiniz bir çok dersi kopya v.s. okumadan etmeden geçip gittiniz. Bir yerlerden diplomanız var amma günü geliyor bilmediğiniz o kadar çok şeyle karşılaşıyorsunuz ki... Diploma var içi boş ! Derken size deniliyor ki tıpkı eskiden bir tek "joystick" i tutup oynadığımız oyunlar varken şimdi fare+50 farklı görevi olan klavye tuşu ile oyunlar oynadığımızın ötesi gibi taşınacağınız bedende önceden kurulmuş bir işletim sistemi de olacak.

Yazan : Ciddi Biri - 31.07.2012 © Copyright Ciddi Biri, 1971-2012. All rights reserved.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder