8 Ocak 2013 Salı

İnsanlık doğru yolu bulur mu ?

İşte insanlığın doğru yoldaki en büyük engeli bu karardakinin günlük hayatta sürekli yaşanıyor olmasıdır !!! Bakınız örnek - " http://www.ntvmsnbc.com/id/25385808 " (Baba Gripdedesi suçsuz bulundu)

( Mahkeme heyeti, kararında, sanık Zehmut Dina Gripdedesi'nin öldürme eylemine herhangi bir şekilde katıldığını gösterir kesin ve inandırıcı kanıt bulunmadığını, ancak kız arkadaşı Hünerler Akbulut'u öldürdüğünü öğrendiği oğluna yakalanmaktan kurtulması için imkan sağladığının anlaşıldığını belirtti.

Mahkeme heyeti, Zehmut Dina Gripdedesi hakkında "suçluyu kayırma" suçunu oluşturduğunu, ancak bu suç üst soy tarafından işlendiği için ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.)

Kanunlar bir oyunda yeri ve zamanı geldiğinde, fırsatını bulabildiğinde kendisini gösteren bir etme-bulma olayının toplum nazarındaki belgesi gibi. Kanunların yanlış edeni ceza ile buluşturup ıslah edemediği zaten yeni bir bilgi değil. Diğer yandan kanunen bireyin apaçık suçlu olması durumunda dahi bireyin birinci dereceden yakınları tarafından cezalandırılmaktan korunması, kaçırılmasının hoş-makul görülmesi insanın özde ne sapkın bir rahatsızlığı bünyesinde barındırdığının ispatıdır. Öyle ya "Benim canıma, malıma, ırzıma vs. kast edildi mi en büyük cezanın verilmesini istiyorum" ama "Bunu ben yada ailemden biri yapar ise hiçbir ceza almaması için elimizden geleni yapalım" !!! İşte bu düşünceye sahip toplumlar olmamız sebebi ile irili ufaklı sayısız insanlık suçu bugün bile evlerde, aileler içerisinde yaşanırken suçlular ellerini-kollarını sallayarak aramızda dolaşabilmektedirler. Mesela aile içi sözlü yada fiziksel şiddet, mesela sevilmediğini-istenmediğini karşı taraftan kesin olarak duymuş olmasına rağmen ona dokunulması... vs. İnsanlık daha çooook bekler huzuru, adaleti. Fakat ne mümkün !

Irkçılık suç mu ? E peki "üst soy" ırkçılık değil mi ?!! Küçük ırkçılık :) O sebeple kanunlar bile mazur görebiliyor, hem de alenen dile getirip bu ırkçılığı, ırkçılık yaptığı için kişiyi suçsuz buluyor. Benim ırkımdan olan öldürsün ama ona hiç kimse bir şey yapamasın !!! Ooooh ne güzel kanunlarımız var, görüyor musunuz ?!

28 Eylül 2012 Cuma - Ciddi Biri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder