12 Ocak 2013 Cumartesi

Bağımlılığın tarafımdan tarifi !..

Eğer beynin, bilgi birikimin, düşüncelerin, düşünce sistemin mevcut anı yaşıyorken seni mutsuz hissettiriyor ise demek ki bir eksiklik yada yanlışınız var. Çünki, yüklenen şeyler yetersiz yada yanlış demektir. Eğer mutlu olmak için sizi kısa yada biraz daha kısa süre mutlu hissettirecek şeyler alma yolunu tercih ediyorsanız bu beyninizin beslenme yollarına illegal bir şey enjekte etmek gibidir. Tehlikelidir, çünki beyindeki eksikliğin fazlalığı kadar büyük derecede bağımlılık yaratır.

___ 12 Aralık 2013 - Cumartesi - 22:38 - Kuzey Avrupa'da bir yerde !.. __
. . .
Çözüm yolları açıklamada. Yüklenen şeyler ya eksik yada yanlış. Her ikisi de olabilir, eksiklik ve yanlışlık da. Mesela şöyle düşünmeyi dene. Öyle bir hayal dünyasına sahipsin ki, yanlış şeyler yüklediğinde oraya ulaşamıyorsun. Oraya ulaşabildiğinde zamanın ve fiziksel durumunun önemi kalmıyor.Tabi burayı her istediğin zaman seni herşeyden uzaklaştırıp herşeyden çok mutlu edecek bir yer yapabilmek için sürekli çalışmalısın. Tıpkı nasıl küçüçük bir şey olan yeni bir ayakkabı aldığında kendini sevindirdiğin gibi. Fakat bize bu küçük ve maddi şeylerle mutlu olmayı öğretip bunun bağımlısı yaparlar. Tembelsen, geçici rahatına ve aslında tablonun tümünde rahatsızlığına razı olursan yarın yeni cep telefonu, öbürgün yatağa attığın bir kız, daha iyi maaşı olan bir iş vs. seni bu tür bir hayata iyice bağlar-bağımlısı yapar.
. . .
Aslında beyin bilgiye açtır. Biz onu bununla beslemekten kaçındıkça ona küçük hazlar tattırıp kandırıp bir küçük çocuğu kandırır gibi kandırırız. Yani kendimizi !.. Yani kendimizi öğrenmekten uzak tutmak için uğraşırız.  
. . . 
- Senin bağımlılığın yok mu ? 
- Var ! Fiziksel madde bağımlılığım yok(Rahatsızlık olarak tanımlanan şekli ile). Fakat bağımlılıklarım var. İnsan Dünya yaşamında mecburi bağımlıdır. Amacın bunları gerektiğinden fazla kullanmamaktır. Din(ler) de aslında bunu söyler, öğretmek ister ! Seni bedensizliğe, o tür yaşamına hazırlamak amacıyla... Bir din her insan için bu bilince erişmenin zorunlu yolu olmayabilir! Fakat din(ler) bu bilincin olabileceğinin bilincine varacak kadar bilgisi olmayanların da bu seviyeye gelebilmesi için izlenebilecek bir yol olabilir. Dinlerin Peygamberlerinin aramızdan ayrılmalarından itibaren bu yolun doğruya ulaştıramadığı günümüze değin insan ırkı tarafından sayısız kere bireysel ve kitlesel olarak kanıtlanmıştır ve kanıtlanmaya devam etmektedir. 

___ 12 Aralık 2013 - Cumartesi - 23:44 - Kuzey Avrupa'da bir yerde !.. __ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder