19 Eylül 2017 Salı

Dipsiz kuyuda kendilerini kaybeden erkekler ! Aldatma konusu tabi :)

Önce uzunca bir alıntı ile konuya girişgah yapacağım !..



Aldatma beraber olduğu bir insan varken bir başkasına hallenmek, o başkasıyla gönül ilişkisi kurmak ve dahi yatakta yuvarlanmak anlamına geliyor.
İlişkilerin bozulmasında en büyük etken, çeşitli hastalıklara davetiye çıkaran, aldatılanı hayattan soğutan aslında berbat ama yine de görece yaygın olan bu durumun nedenleri nedir? İnsanoğlu neden aldatır?
Tek eşlilik insanın genetik kodlarında yok mu? Susam sokağında dediği gibi “Gün güneşli insanlar çok eşli” mi? Gelin beraber bakalım…
İnternette aynısından milyonlarca bulunan bu fotoğraflar yüzünden üçlü koltuktan soğudum
Fareler ve insanlar ve diğer geni bozuklar…
Çok eşliliği ve aldatmayı anlamak için öncelikle doğadaki diğer canlılara bakmak lazım. Doğadaki tüm memelilerde monogami yani tek eşlilik oranı yalnızca %3. Bu kötü haber. Ama insan da tek eşli sayılıyor. O %3’ün içinde yani…
Yalnızca helaliyle hasbihal eden muhafazakar bir başka tür olan Tarla faresi
Bilim insanları fareler üzerinde araştırma yapmışlar. Tek eşli, tam bir aile babası olan tarla fareleri ile çok eşli taş üstünde ceviz kıran, birden çok hanım arkadaşıyla gününü gün eden dağ farelerini karşılaştırmışlar.
Tek eşli olarak bilinen tarla farelerinde Vazopresin ve Oksitosin hormonlarının bol miktarda bulunduğu gözlemlenmiş.
Sonra aynı bilim insanları ”bu tarla fareleri çok sümsük biz bunu değiştirelim” deyip hayvandaki vazopresin ile oksitosin hormonlarını bloke etmişler. Ve güzelim halim selim fareler twitter fenomeni abiler gibi her bulduğu karşı cinse yazmaya başlamış. Bir anda çok eşli olmuşlar.
Dur durak bilmeden aldatmışlar eşlerini. Daha sonra sonra bloke edilen hormonları tekrar verip eşleriyle ilişkiye girmelerini engellemişler. Hayvanlar, tek eşlilik hormonları tekrar gelince, ya eşimle olurum ya da bu önümdeki toprağa gider deyip kimselerle birlikte olmamışlar.
Ancak bu uygulamanın tersini dağ farelerine yapınca, yani o hayvanlara vazopresin ve oksitosin verince aynı sonucu alamamışlar. Dağ farelerinde bu hormonları algılayacak yani tam anlamıyla tek eşli yapacak reseptörleri de bulamamışlar. Alışmış kudurmuştan beter misali..
“Ne yapayım Özge, yaradan böyle yaratmış :(“
Evrimsel olarak erkeğin çok eşliliğinin türün devamı açısından avantajlı olduğunu varsayabiliriz. Şimdi erkek okurlarımız bu bilgiye yaslanıp soluğu pavyonda, barda almasın ama bütün memelilerde erkek yüzlerce olan tohumunu saçmaya meyillidir.
Bu avantaj erkeği aldatmaya daha meyilli hale getirmektedir. Kadının ise tek bir yumurtası vardır ve bir kere döllendi mi yaklaşık 1 yıl yeni bir yavru doğuramaz. Dolayısıyla evrimsel getirisi belirgin değildir.
Bu yüzden Kadının aldatması görece daha kompleks bir yapıya sahiptir. Yani erkek aldatırken daha çok seksin hazzının peşinden koşarken kadının aldatması daha duygusal tabanlı olabilir.
Ayrıca dopamin reseptörleriyle ilgili genler de tek eşli kalma konusunda belirleyicidir. Bu gen uzunsa kişiler aldatmaya daha meyilli olabilirler. Ancak daha çok erkekler aldatır demeyen çalışmalar da mevcut .

Yapılan bir araştırmaya göre AVPRIA isimli gen kişiyi aldatmaya meylettiriyor ki bu da kadınlarda daha baskın. Bu araştırmayı yapanlar Kadın aldatma oranının %40 olabileceğini de söylüyor. (Feminist ve profeminist okurları sinirden zıplattığım son iki paragrafı burada bitiriyorum. Beni doyasıya gömebilirsiniz serbest…)
“Unutma sevgilim evliler de sevebilir, unuttuğu duyguları yeniden tadabilir”
Bir araştırmaya göre çılgın gibi aşık olduğunuz zaman beyindeki üç ayrı bölge çok şiddetli şekilde aktive oluyor. Bunlar seks, romantik aşk ve ilişkiyi sürdürme güdüsü. Bu üçü her zaman aynı anda aynı kişi için aktive olmayabiliyor.
Yani biriyle uzun süreli beraberlik düşünürken diğeriyle sadece cinselliği düşünebiliyorsunuz. Uzun süren evliliklerde kaçamak yapılmasının sebebi bu olabilir. Hemen ikirciklenip partnerinize sarmayın. Çünkü her zaman böyle olacak diye bir kural yok. Hem eniştem efendi adamdır, üç beyin bölgesini birden ışıl ışıl yapıyordur o. Ben kefilim.
Aynı Arif Abi sonra da “sevdan yere batsın”, “başkasının oldun” falan diye şarkı yapmıştı. Ya ne olacağdı ağabey?
Bana çocukluğunuzdan bahsedin
Genleri, hormonları falan bir kenara bırakırsak, kültürel, gelişimsel, dini, maddi ve sosyal durumlar da aldatmanın nedeni olabiliyor. Misal çocukluk çağında ebeveynlerinin birbirlerini aldattığına şahit olan kişilerin bu durumu içselleştirdiği ve erişkinliklerinde partnerini aldatmaya meyilli olduklarını söyleyenler mevcut.
Yeni Freudçular, ailenin karşı cins üyesiyle ilgili kötü anıları olan (kayıp, boşanma, suistimal vs) çocukların ilerde o aile üyesi yerine partnerlerinden intikam alır gibi davrandıklarını da söylüyorlar. Bir de bir kez aldatan kuvvetle muhtemel yine aldatıyor. O yüzden unutma, affetme, kes gitsin..
Bu arada üçüncü kişi diye aratırken bir aldatma hikayesi olduğunu düşündüğüm
Yaşar Alptekin’in eşsiz taytı ve danslarıyla bezenmiş bu “Salıncakta Üç Kişi” adlı filmi izledim ve mest oldum.
Ayrıca erkekler yeni ve renkli bir seks partneri bulma adına aldatırken, kadınlar daha çok beğenilme takdir görme iç güdüsü ile aldatıyor. Ama tabii bunun tersi de mevcut.
Mesela benim gördüğüm bir erkek danışan, eşi kendisini hiç kıskanmıyor diye anlaştığı bir kadını el ele samimi şekilde, küçük bir Anadolu şehrinin en işlek yerinde bir aşağı bir yukarı gezdirmişti. “Bir tanıdık görsün de hanıma söylesin hanım beni kıskansın” istiyorum demişti. Böyleleri de var..
Bayram değil seyran değil eniştem kesin bi bok yedi
Yazının zerre bilimsel olmayan mesajına gelirsek: Seviyorsanıza aldatmayın la işte, daha ne mesajı olacak. Hormondur, reseptördür falan bunlar oynak zeminler, güvenip de iş yapmayın.
Ha baktınız hormon zaptedilir gibi değil, aklınız çok dışarı kayıyor o zaman da efendi gibi konuşun, bitirin öyle koşun başka dallara. Hadin iyi seneler şimdiden…
Alıntımızı aldık, okuduk, anladııık... (Keşke yazarını da bilseydim !.. Bilen var ise yorum kısmına yazar ise memnun oluruz.)

Şimdi ben ne diyorum ?
Genellikle benim gördüğüm erkek 1 tek kadın ile aldatmıyor. Ben de çoğunlukla "erkekler aldatıyor" diyorlar da bu erkekler "erkek erkeğe mi aldatıyor" arkadaş yahu diye düşünüyordum. Yani elbette aldatan kadın partner de var ki aldatabiliyorlar mantığı hemen ışıldıyor ama o kolay lokma. Erkek olarak sanırım biz çevremizde aldatan erkek, aldatan kadın, aldatılan kadın(bu en önemlisi) oranını çok daha iyi biliriz. Benim tanıdığım erkeklerden birkaç tanesinin evleninceye kadar sayamadığım, evlendikten sonra da çok yakın olmamamıza rağmen 2 elin parmağını geçen aldatmalarına tanıklığım olmuştur !.. Genellikle kadın aldatan kadın olmuyor bu ilişkilerde. Evli yada evsiz olsun bu ilişkilerde de kadın aldatılıyor. Sanırım erkek hani ilkel çağlarda kadın mağarada neslin devamı için çocuk büyütür iken erkekler de mamut peşinde (sözde, aslında öbür tarafta başka mağarada pompalı tüfek var, ee şey işte başka kadınlar) hikayesi de vardır ya... Yani işte erkekte belki de bu biçimde bir avcı yeteneği de var olabilir. Taş devrinde mağarayı üstüme yapcen mi umuduyla avlanan kadın bugün de gördüğünüz gibi TiVi programlarında 70'lik adamlara üstüme yapcen mi diye manyak fanteziler ile avlıycam derken av olmaya razı oluyorlar.

Zaten maksadı avlamak olanın avdan eli boş dönmesi onun için büyük bir hüsran da olmaz. Çünki olay onun için duygusal, ruhsal bir yön taşımıyor. O avlanıyor, onun için bu olay belki sonucunda avını ele geçiremese dahi heyecan, macera, adrenalin vs. içeren bir aksiyon oluyor. Hem ne de olsa bu onun için bir açıdan da spor gibidir !.. Avcılık yetisi olmayan ise üstüne yapılabilecek bir mağara peşindeki kadın umut ile, kimi zaman çok daha fazlası hayal ürünü ile aldatılıp karşı tarafca gereksinimi elde edildikten sonra "Oh ne de güzel avlandım, şimdi gidip sıradaki erkeğin avı olayım" gibi zıppkın gibi fişşek gibi daha zinde ve diri olamaz, yıkılır ! Erkek ise yıkılmaz tam tersi arşa değer poposu. Ancak tabi her ekrek de bu derece avcı değildir. Yani şimdi tutup da aşkından bütün ömrünü bir yas hayatı gibi yaşamış erkekleri de hiç yokmuş gibi konuşamayız. Bence bu olayın bir belirleyicisi de sosyal yapıdır. Gelenekler, kültür, inanç vb. Erkeğin fiziksel olarak güçlü yapısı nedeni ile asla kadınların erkeklerle eşit veya bunca zaman olduğunu birazcık da kadınlara verelim gibisinden kadınların daha yetkin olduğu bir sosyal ortam da hayallerin de ötesi imkansızdır. Dolayısı ile test edilebileceğini zannetmem.

E bunun yanı sıra da ama işte Haydar Dümenbaz gibi gibi veya tek başına da adamı günah keçisi yapmayalım... Türlü bilim adamıydı, haberdi falan gazete köşelerinde rastlamışsınızdır, sex konusunda erkek kadın kadar güçlü değildir !.. Ne bileyim işte kadın peşpeşe orgazm olabilirmiş de, bir diğer vaka da özellikle memleketimde derler ya bu erkeklerdeki erken orgazm meselesi yüzünden ömrünü 1 kere bile orgazmı tatmadan bitirmiş kadınlarımızın olabileceği !!! Düşünsene durumu... Empati yap bi, hadi tamam lan sana kıyak geçelim erkeksin diye yine biz, kadın yerine koymadan yap empatini :) Ergenliğe geldin, en azgın zamanlarındasın orgazm falan yok, tık yok aaabi, yaş geldi 20'leri geçti yok, 30'lar ömrün yarısı, yok, 50'ler abi vinç bozuldu mu ne !.. Ölüm döşeğindesin tık yok, olmamış-yaşamamışsın hiç. Hah şimdi bunu sen en sevdiklerin için en güzel duyguların ile iste, dile hatta dua et. De ki "Tanrım(özellikle bunu kullanıyorum ki :) yanlış anlaşılmasın) benim kızlarım ömürleri boyunca öyle bir yaşam sürsünler ki orgazm-morgazm nedir hiiiç bilemesinler. Ben kızlarımı o kadar çok seviyorum işte." E hiç uğraştırmayın kızları da üzmeyin hani ille mesele üremek ise tüp bebek ile spermi yumurtaya onu da rahime koyuyorlar ki. Yoksa yani kızların hiçbir şey anlamadıkları bir erkek organını görmek gibi özel hobileri yok. Eğer bu temel içgüdüden karşılıklı bir paylaşım çıkmıyor ise yani sen ne anlıyorsun erkek olarak ? Karşındakini ve hele hele ki sevdiğini söylediğin bir insanı mutlu etmediğin-edemediğin ve sırf kendini mutlu ettiğin ama onunla paylaştığın bir zaman dilimini sen nasıl "mutluluk" olarak tanımlayabilirsin ki ! ? 

Kadının yaşadığı aldatmadan tutun da şiddetin her türlüsünün temelinde bu erkek zihniyeti vardır. Kadın aslında erkek olmadığından asla da insan olamaz ! Erkeklerin çoğunda böyle bir içsel bakış açısı vardır. Delikanlı zamanlarında altında kadınları inletmek gibi bir misyonu olduğunu düşünen erkek evlenince birden bire evrim geçirir, hanımı için hani nerede ise tüp bebekle vereyim ben senin yumurtana spermi, ben sana öyle kötü şeyler yapamam aşkım, ne o öyle altımda zevkten orgazmlar olarak inlemeler falan aaa !.. Bak başı örtülü, güzelce de sünnetini bile olmuş gayet temiz nur yüzlü hanımımsın. :) Yani kadının öyle şeyler hissetmemesi gerek. Hatta birisinden duydum, belki birkaçı demiş bile olabilir Spermin iğrenç bir şey olduğunu ifade ediyorlar ! Tabi farklı şekilde. E herhalde ben de alın yemeklere sos olarak kullanın demiyorum !!! Arkadaş, o sperm ve karşıdaki eşinizin yumurtası sizin en öz ve en zerre boyuttaki en temiz, en arı-duru, en değerli parçanız ! Hatta işte o sperm gittiği yerden çocuğunuz olarak Dünya'ya gelir ise onu yıllar boyunca öpüyor, koynunuza sokuyor, sarılıyorsunuz ! Bu kadar manyaksınız işte yaa ! Sperm lan o sperm ! Tüü manyaklar, reziller, sapıklar sizi gidi... Gçeen gördüm, adam spermine Hakan ismini koymuş, çağırdı bi ne ise bana gösteriş yapacak işte "Bak dedi bu benim oğlum Hakan 3 yaşına girdi", e iyi-güzel-maşallah dememe kalmadı tuttu bu spermini yumuldu iştahla öptü !.. Ne imiş ? "Hakan" Tüü reziller !.. 
E peki ee n'olcak bu delikanlı avcı ve de inletici sportif güclü erkeğin gelecek yılları ?! Altadıcaaz kanka işte ;) Evde karımız 1-3-5 çocuk sperm nakli ile hamile kalaraktan. Kadın kadınlık nedir bilmeden fabrikada makinalardan sorumlu gözcü gibi mağarada mamut eti bekleyedursun. Biz de ne mamutlar buluruz kim bilir... İri göğüslü mü, koca kalçalı mı, ee yemekte salça...

Haaa aklıma gelmişken,
Jim Yolmaz da bir gösterisinde yaşadığı bir hikayesini anlatmıştı. Diyor ki 
- İşte yine bir gösterideyiz, hemen ön sıralarda bir çift... Dedim adama "Sevgiliniz mi ?
- Yo yoo evliyiz biz ! (dedi adam) !

Yani ? Evlendik sevgi-mevgi bitti o olaylar. İşte yerleştiriyorum bu doğuruyor, öyle bir makina. Baktım ki 1 damla iğrenç sperm bir yerine kaçmayıgörsün hemen çocuk doğuruyor. Ben de bu iğrençliği karıma yapamam dedim. Şimdi prezervatiflerim var, gidiyorum böyle iğrenç ama işte sevgi-mevgi ayaklarıyla başka kadınlara yerleştiriyormuş gibi yapıyorum ama tabi prezo ;) Kapiş ?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder