26 Eylül 2017 Salı

Gençler, çocuklar bir bakın derim buraya !..


Eee anne-baba oldum diye o insanın bir mal-eşya imiş gibi tüm haklarına ve her şeyine sahip olduğunu zannedenlere gelsin !.. Gerçi çocuk nedir ki tüm varlığı ile ömrü boyunca aile için bir gösteriş yapma aracı !.. Vallai and the billai öle bişi :) Öyle iyi, başarılı falan olacaksın ki işte bu anne-baba da "Ben yaptım bunu işte, bu benim" falan diye gurur duyacak, hava atacak falan da filaaan... Gerçi öte yandan da ömrünü çocuk olduğu andan itibaren sistemin kullanacağı yeni pili doldurmak için harcayacaksın anne-baba olarak. Sonra da pili doldurunda sistem onu senden alacak, kullanacak ama sen bu süreçte bu kadar vakit, emek, maddiyat, para ile ölçülemez şeyler verip-kaybedeceksin ! Herşey bir yana bir de yakında bunu öğrenecek "canını feda edeceğin" yalanını yıllarca yüzüne baka baka söylediğin evladını sisteme kurban ederken bile gurur duyacaksın :p Hele 3-5 tane yaparsan var ya öf öf bazı gavur memleketlerindeki gibi devlet yardımı henüz olamasa da toplumsal anlamda "Vuay be" şeklinde övgü alabilirsin. Aslında çocuklarına açıkca demeden yaptığın ise şudur ; "Sizden 5 tane yaparak her birinizi bir diğeriniz ile sistem açısından daha da değersizleştirebilmenin haklı gururunu yaşıyorum çocuklar !!! Haa bunu da rezil bir "kan" ve "ırkçılık" zihniyeti ile yapar anne-babalar :) Çünki aynı kandan, aynı anne-babadan değil ise ötekilerin hepsi "EL" dir !.. El'e güvenmemek öğretilir-aşılanır çocuklara. Kardeşe güvenilir. Sonra bakarsın Türk toplumunda güvensizlik son derece yüksektir. Öte yandan kan ile, aynı anne-babadan olmak ile insan iyi ve güzel olmuyormuşu da yaşayarak öğrenmiştir pek de güzel annen-baban aslında amma katiyen bu tecrübelerini ne yaşamlarına ve ne de çocuklarına aktarıp lafta canlarını feda edeceklerini iddia ettikleri evlatlarının da aynı batak içinde kalmalarını sağlarlar ! Hatta bu canlarını hemencik feda edebilen ve üreme çağına erişmiş cinsler tecrübelerini size atasözleri ile bile aktarırlar zaman zaman. Örneğin "Kardeş kardeşi BIÇAKLAR sonra dönüp kucaklar" ! Öhü öhü ühü ay ne duykusal bir yaknaşımdır bu bele Ya Reppim. İşte kardeş yine de yaa görüyor musun ?

Soğşıl media tabi ne sandın !.. 

https://www.mynet.com/ebeveynler-dikkat-sosyal-medyada-cocugunun-fotografini-paylasana-hapis-cezasi-geliyor-1209052-mykadin

Burada da böyle bir haber var. Haşşırtdanak !..  


 

2 yorum:

  1. Sadece bu kadar değil, bu da var...

    https://www.evrensel.net/haber/333636/portekizli-cocuklar-turkiye-dahil-47-ulkeye-dava-aciyor
    -
    Portekiz'li çocuklar aralarında Türkiye dahil 47 ülkeye iklim değişikliği konusunda alınması gereken önlemleri almadıkları için dava açıyor.

    YanıtlaSil
  2. Bir Dünya bırakın biz çocuklara

    Oynaya oynaya gelin çocuklar
    El ele el ele verin çocuklar
    Bir vatan bırakın biz çocuklara
    Islanmış olmasın göz yaşlarıyla
    Bir bahçe bırakın biz çocuklara
    Göklerde yer açın uçurtmalara
    Oynaya oynaya gelin çocuklar
    El ele el ele verin çocuklar
    Oynaya oynaya gelin çocuklar
    El ele el ele verin çocuklar
    Bir barış bırakın biz çocuklara
    Ulaşsın şarkımız güneşe ve aya
    Bir dünya bırakın biz çocuklara
    Yazalım üstüne sevgili dünya
    Oynaya oynaya gelin çocuklar
    El ele el ele verin çocuklar

    YanıtlaSil